Как да добавя място?

За да добавите място е необходимо да има регистриран профил.

След успешно вписване във вашия профил вече можете да добавите място. За целта посетете страницата добави място.

След избора на план е небоходимо да попълните формата с полета за вашето място. Полетата чийто заглавия са маркирани в оранжев цвят са приложими само в препоръчания план.

1. Отметка за собсвеност.

Маркирайте отметката ако сте управител на мястото, което добавяте.

Ако добавяте място, на което не сте управител можете да не маркирате отметката. В такъв случай в индивидуалната страницата на мястото ще се появи бутон „Потвърди“ , който ще може да се изполва от собсветника, за да заяви собсвеност на мястото. Ако завката му бъде одобрена от администратора той ще получи достъп, за да редактира данните му.

2. Избор на план.

Във формата за добавяне на място имате възможност да промените абонаметния план. След избора на план страницата ще се презареди и според избора ви ще се покажат или скрият определени полета заложени в отделния план.

3. Наименование.

Това е полето, в което трябва да изпишете името на вашето място. Можете да използвате кирилица и латинска азбука. Името ще бъде използвано за уникалния адрес към страницата на вашето място (yogaportal.bg/places/vasheto-ime/)

4. Описание.

В полето за описание попълнете обща информация за мястото ви под формата на текст. Според избрания план има ограничение на използваните символи.

5. Категория.

От това поле изберете категорията на вашето място. Към момента се използват две категори.

  • Йога практика – се използва за места, в които се води Йога практика, но се използва и за други цели. Това могат да бъдат физкултурни салони, зала за танци, фитнес зали или други подобни, която се използва не само за Йога практики, но и за други събития или практики.
  • Йога студио – се използва за места, които се използват единствено и само за Йога практики и подобни събития.
  • Ритрийт център – се използва за места, които разполагат с пространство за практики и настаняване. Също може да предлагат и хранене с кухня и/или ресторант.
6. Етикети.

В това поле можете да запишете вашите етикети (тагове), отделени със запетайка, които характеризират вашето място.

7. Адрес.

В секцията за адрес, има няколко полета. В първото запишете името на улицата. Пример: Шипка 12 (ако след като започнете да пишете изберете резултатите от падащото меню, следващияте полета ще се попълнят автоматично). В полето Район изберете от падащото меню, района където се намира мястото ви. В полето Град изберете града от падащото меню или допишете името населеното място. В полето за пощенски код запишете пощенският код на населеното място. Ако маркера не е показал точният адрес натиснете върху бутона „Покажи на картата“.

Внимание! – Ако адресът, който сте въвели не се зареди правилно на картата и не показва точното местоположение на мястото ви, можете да използвате функцията за влачене на маркера по картата (drag’n’drop), за да посочите по-точно местоположението.

8. Работно време.

В това поле посочете работното време на вашето място.

9. Телефонен номер.

В това поле посочете телефонен номер за връза. Може да бъде служебен или личен според управлението на мястото. Може да изпишете номер като започнете с 0 или с +359.

10. Уеб сайт.

В това поле напишете URL адреса към лична уеб страница на вашето място започващ с https://.

11. Имейл.

В това поле можете да запишете ваш имейл адрес, който няма да се показва публично. Той ще бъде използван ако посетител иска да се свърже с вас, чрез специална контакт форма. Така ще получите съобщение дирекно към посочения от вас имейл в това поле.

12. Социални профили.

В това поле можете да поставите URL адресите към социални профили, ако има такива вашето място.

13. Видео.

В това поле можете да поставите код за вграждане (embed) от видео платформи.

14. Изображения.

В това поле можете да добавите изображения или снимки, които да се показват в индивидуалната страница на вашето място. Първото изображение ще се показва като основно в списъка с места. За пренареждане на изображенията изполвайте функцията за влачене (drag’n’drop).

(Според избрания от вас план имате право да качите различен брой изображения.)

Като маркирате изображение ще се покажат две икони върху него. С кофата можете да го изтриете, а с молива да добавите информация към изображението.
15. Запис.

След като попълните всички задължителни полета можете да изберете „Преглед“, за да видите как ще изглежда вашата публикация (място). Когато сте готови изберете „Запиши“.

16. Завършване на поръчка.

След като сте избрали бутона „Запиши“ ще бъдете препратен към екран за завършване (плащане) на поръчката за публиакцията ви.

Вашият коментар