fbpx

Лечение с прана

Защо обичам праничното лечение ~ Личностно отражение Откривали ли сте някога нещо, което да промени живота ви в дълбочина? За мен това откритие беше праничното лечение. Този холистичен подход трансформира здравето ми и внесе усещане за мир и баланс в живота ми. Нека споделя защо обичам праничното лечение и как то стана неразделна част от … Продължение

Справяне със стреса – лекция д-р Шарадчандра Бхалекар

Д-р Шарадчандра Бхалекар от Кайвалядхама Йога Институт Лонавла Индия беше в България за трети път, за да проведе обучителнa програма и тематични лекции, из страната. Това е запис на лекцията, която се проведе в YogaLab.

Йога и Аюрведа – съвети от д-р Нисар Шейх

Д-р Нисар Шейх беше в България по покана на Българска федерация по Йога. Имаше обучения и лекции за автоимунните заболявания в София, Пловдив, Асеновград и Дупница.

Д-р. Шарадчандра Бхалекар – Мъдростта на Йога

Д-р. Бхалекар е преподавател в един от най-старите университети по Йога „Кайвалядхама“ в Лонавла, Индия. Благодарим му за това интервю и вярваме, че то ще ви бъде интересно и полезно.

Дамян Василев – Мъдростта на Йога

Вижте първото интервю за Йога Портал България от Дамян Василев – Мъдростта на Йога.

Дамян Василев е едно от най-уважаваните имена в българската Йога общност. Благодарим му за споделянето и вярваме, че то ще ви вдъхнови.

Продължение

Малите като инструмент, произход и символика – Гергана Станилова

По целия свят мала броениците придобиват все повече популярност. Нещо повече от просто красиви йога и бохо колиета, древното приложение на малата е да служи като свещен и мощен инструмент, използван в медитацията.

В съвремието, освен духовен инструмент за медитативна практика, те се използват и като инструмент, който можем да захраним с лични утвърждения, за да ни напомня за нашите най-дълбоки намерения.

Пътят на Випасана-медитативна техника за осъзнатост – Албена Паралингова

Когато д-р Балекар ми изпрати книгата си – това е неговата трета книга като учен, който пише на достъпен език за аудиторията – исках да разбера каква е неговата теза относно Випасана медитация (Випасана е техника, която се прилага посредством 10-дневно оттегляне и изисква човек да спазва мълчание през повечето време).

Етерични масла за пълноценна йога практика – Десислава Ел Хаким

Етеричните масла са дар от Майката Природа с въздействащ аромат и десетки ползи за всички аспекти на нашата същност. Освен в ежедневието, те могат да бъдат мощни съюзници в йога практиката и да допринесат за пълноценното й преживяване, както на физическо, така и на по-фино ниво.

Как да бъдем здрави, млади, красиви и радостни от Живота! – Елица Йоргова

Здрави, млади, красиви и щастливи! Кой не се стреми към този елексир! И колко много се злоупотребява и прекалява от всякакви индустрии да ни казват и продават  това и онова кремче и балсамче, маски и мазила, да ни казват и налагат фалшиви критерии за хубост – та косата така, та веждите така, та токчетата и чантата така и онака.  И се продължава и в по-големи мащаби – нови визии ( как по научноми звучи ) на телефона, колата, къщата… и ако не ги следваме тези „модни тенденции“ – оооо много сме задръстени. Манипулацията над ума е огромна.